EARLEX MotorSpray 3000

Professioneel spuitpistool voor PlastiDip | Lagedruk, Airless
Uit productie; Uitverkocht

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
EARLEX MotorSpray 3000
Art. 3080898
Artikel uit productie; voorraad uitverkocht.
Excl btw € 185,95
Incl btw € 225,00
Per 1 St.
Tijdelijk uitverkocht
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

Nieuw van Earlex: Het MotorSpray 3000 spuitpistool ! De MS3000 is de opvolger van de MS 2901 en speciaal ontwikkeld voor het airless spuiten van verwijderbare PlastiDip® vloeibare rubber op auto, velgen, spoiler, motorkap en nog veel meer! PlastiDip aangebracht met de MotorSpray 3000 is een kostenefficiënte manier om wielen en spoilers te vernieuwen, belettering toe te voegen of het voertuig volledig over te spuiten. PlastiDip is volledig te verwijderen, zodat u zo vaak als u wilt een gloednieuw kleurtje op uw voertuig kunt aanbrengen.

Het sterke en precieze fijnspuitsysteem MS 3000 zorgt dankzij het grote verstuivingsvermogen voor gladde, professionele oppervlakken. Met de 3 verschillende spuitstraalvormen (vertikaal, horizontaal of rond) bereikt u altijd een perfect resultaat en dat voor de meest uiteenlopende projecten. Met dit sterke fijnspuitsysteem kan PlastiDip met minder verdunning worden aangebracht en wordt daardoor ondanks een kleiner aantal lagen toch volledige dekking bereikt.

In tegenstelling tot de andere Wagner systemen zijn alle delen van dit pistool, die in directe aanraking komen met Plasti Dip, uit metaal.

Door een geringe hoeveelheid Plasti Dip Thinner in een emmer leeg te spuiten is het spuitpistool eenvoudig te reinigen zonder demontage:

- Voor PlastiDip gebruikt u PlastiDip Thinner
- Voor de variant HCF gebruikt u water

Technische gegevens

Opgenomen vermogen : 640 W
Transporthoeveelheid : max. 200 ml/min.
Verstuivingsvermogen : 200 W
Reservoirinhoud : 800 ml
Lengte van de luchtslang : 12 meter
Lengte netsnoer : ca. 2 meter
Max. viscositeit : 170 DIN-sec,
Spanningsvoorziening : 230 VAC/50 Hz
Gewicht : ca. 3,7 kg

Airless Technologie

Bij airless spuiten van verf, wordt de verf zonder lucht en onder hoge druk [150-250 bar] door een nauwe spuitopening geperst, waardoor de verf wordt verneveld. Vergelijk het met een tuinslang waar je je duim op houdt: hoe kleiner de opening, hoe fijner het water wordt verneveld. Door het gebruik van verschillende spuittips [nozles] is de grootte van de opening en daardoor de hoeveelheid verf die er uit de spuittip komt, te bepalen; spuittips met een kleine opening voor lakken en beitsen, spuittips met een grote opening voor muurverven. Bij airless spuiten wordt de verf nagenoeg onverdund met een grotere laagdikte en betere dekking aangebracht. Airless spuiten gaat 5 tot 10 maal sneller dan werken met roller of kwast. Hierdoor kunt u in dezelfde tijd veel meer werk klaar maken. De verf wordt gelijkmatiger verdeeld en het eindresultaat ziet er beter uit. Airless spuiten wordt vooral gebruikt bij middel grote en grote projecten en bij projecten waar hogere eisen worden gesteld aan het eindresultaat. Airless spuiten is ook ideaal voor het spuiten van plafonds en muren in lege ruimten.

Eigenschappen van Airless:

• Meer nevelvorming dan bij HVLP, daardoor ook meer afplakken
• Zeer hoge productiesnelheid t.o.v. HVLP-spuiten
• Bruikbaar voor grondverf, lak, beits en muurverf
• Perfect eindresultaat
• Hoog rendement

HVLP Technologie

HVLP staat voor High Volume Low Pressure [veel lucht, lage druk]. HVLP toestellen gebruiken hoge volumes van lucht aan de luchtkap, geleverd door een turbine, en verspuiten de verf onder lage luchtdruk (tot maximaal 0,7 bar). Het resultaat is weinig overspray [=verf die naast het te spuiten oppervlak terecht komt] en een effectieve overdracht van het materiaal. Hoe meer lucht je toevoegt om de verf te verstuiven, hoe beter de afwerking. Hoe minder druk op deze lucht, hoe minder overspray. Een goede afstelling van lucht en verf resulteert in spuiten met een hoge efficienty en een minimum aan overspray. De naald in het pistool controleert de materiaalstroom. HVLP wordt vooral gebruikt bij kleine en middelgrote projecten en bij projecten waar je niet te veel wilt afplakken.

Eigenschappen van HVLP:

• Lage overspray, daardoor minder afplakken
• Hoog rendement
• Bruikbaar voor grondverf, lak, beits en muurverf
• Relatief goedkoop in aanschaf
• Lagere productiesnelheid t.o.v. airless spuiten

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  5,00 kg