2x PlastiDip zwart UVX 3,79 L + 2x PlastiDip Thinner 5 L

Vloeibaar | Met toevoeging verdunning ook geschikt voor spuitpistool
UV-resistent!

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
2x PlastiDip zwart UVX 3,79 L + 2x PlastiDip Thinner 5 L
Art. 30808516
Winteraanbieding
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 194,21
Incl btw € 269,90   € 235,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

Nieuw van Performix! In verband met Europese regelgeving is het niet toegestaan om Tolueen houdende Performix producten aan particuliere gebruikers aan te bieden. Op aandringen van ClassicInternational heeft Performix voor deze 1 gallon (3,79 L) blikken (type UVX) het aandeel Tolueen vervangen door Xyleen, dat dezelfde eigenschappen heeft. Hierdoor kunnen deze nu vrij door iedereen online worden besteld. Daarnaast zijn de nieuwe "UVX" gallons óók UV bestendig!

Vloeibaar | Met toevoeging verdunning ook geschikt voor spuitpistool | UV-resistent!

De originele in U.S.A. vervaardigde PlastiDip® is een synthetische rubber coating, die voor zeer veel doeleinden gebruikt kan worden.PlastiDip® is een uitstekende vervanger voor o.a. zelfvulcaniserende tape en krimpkous. De coating biedt bescherming tegen vocht, zuren, verwering, electrische spanning etc.

Plasti Dip® kan eenvoudig en in meerdere lagen worden aangebracht door te dompelen, te smeren of te sprayen. PlastiDip® heeft een statische hechting met de ondergrond en kan daarom probleemloos weer worden verwijderd. Het correct voorbereiden van de te bewerken ondergrond is niet alleen een vereiste voor een doeltreffende montage maar ook voor een probleemloze en duurzame statische hechting. PlastiDip® wordt met toevoeging van PlastiDip® Thinner airless gespoten.

PlastiDip® kan bijvoorbeeld worden toegepast op auto's, velgen en:

Hout : beschermt tegen verwering en voorkomt splinters
Metaal : vermindert vibratie, is geluiddichtend, voorkomt corrosie, isoleert tegen electrische spanning en beschermt tegen extreme temperaturen
Glas : verstevigt glazen objecten
Touw/Stof : weerbestendig, voorkomt rotten en uitrafelen
Plastic : beschermt gevoelige oppervlaktes tegen krassen
Rubber : voorkomt afslijting
Gereedschap : vormt een stevig handvat aan gereedschappen
Kaarten : maakt weersbestendig en voorkomt scheuren

Flexibele, synthetische rubber coating die kan worden aangebracht door te dompelen. Breng het gewenste aantal lagen aan. Laat de coating 4 uur drogen voor gebruik.

De houdbaarheid van de tijdens productie opgebrachte verschillende lagen autolakken is niet vergelijkbaar met die van enkele daar overheen aangebrachte lagen PlastiDip® vloeibare rubber.

Afhankelijk van de intensiteit en de duur van UV bestraling, kunnen, vergelijkbaar met een zonnebrand van de menselijke huid, verkleuring van zonneschermen en parasols enz., ook de pigmenten van fluorescerende verven en lakken alsmede de PlastiDip® Blaze en PlastiDip® fluor producten na een korte of langere tijd op bepaalde plaatsen verbleken.

Met de toevoeging van zogenaamde stabilisatoren, wordt het proces bij PlastiDip® wel vertraagd, maar kan verkleuren helaas niet volledig worden voorkomen. Een extra toplaag transparante PlastiDip geeft wel een extra bescherming tegen UV-straling bij PlastiDip® Blaze en PlastiDip fluor coatings.

In verband met de verwachte verhoogde UV straling tijdens de zomermaanden zijn de PlastiDip® UVX kleuren in ons leveringsprogramma opgenomen. Bij deze UVX kleuren zijn ook de bovengenoemde stabilisatoren toegevoegd.

Performix adviseert om verkleurde delen niet te verwijderen maar plaatselijk een extra laag van dezelfde kleur aan te brengen tot de gewenste dekking en de oorspronkelijke kleur is bereikt. Een aanvullende toplaag transparante PlastiDip® geeft nog eens extra bescherming tegen UV straling.

Let op! De onverdunde versie wordt door de fabrikant niet meer in alle kleuren c.q. hoeveelheden geproduceerd. Het onderstaande overzicht geeft de leverbare kleuren in deze hoeveelheid aan.

Maakt u voor het opbrengen gebruik van een spuitpistool (lage druk; airless), dan moet de onverdunde PlastiDip® tot max. 50% (= 1:1) verdund worden met PlastiDip® Thinner. Zie onderstaande aanvullende productinformatie en gerelateerde artikelen.

Eveneens zeer geschikt voor industriële toepassingen.

Onze PlastiDip® Thinner is speciaal ontwikkeld voor gebruik met PlastiDip® vloeibare rubber. PlastiDip® Thinner harmonieert met het aandeel verdunner, dat reeds aan de onverdunde vloeibare PlastiDip is toegevoegd. Andere samenstellingen, w.o. zogenaamde goedkope spoeltinner, kunnen schifting of klonteren van het mengsel of andere negatieve effecten tot gevolg hebben.

De originele onverdunde vloeibare PlastiDip in blik heeft een hogere viscositeit (vloeistofdikte) dan de spuitbus versie. Wilt u deze met kwast, rol of spuitpistool aanbrengen, dan dient PlastiDip® tot maximaal 1:1 te worden verdund met PlastiDip® Thinner.

Let op! Geen extra verdunning toevoegen aan spuitbare PlastiDip.

PlastiDip® moet airless (HVLP) worden gespoten. Met een krachtiger spuitsysteem kan met minder verdunning worden volstaan en wordt bovendien met minder lagen al eerder een goede dekking bereikt. PlastiDip® Thinner kan ook worden toegepast om te ontvetten en om het spuitsyteem te reinigen zonder demontage. Vul de beker met PlastiDip® Thinner en spuit het syteem leeg in een emmer. Hierna is het spuitsysteem vrij van PlastiDip restanten.

Inhoud : 5 liter

Het gebruik en toepassing van PlastiDip is voor eigen risico. Doe eerst een test. De voorbehandeling, coating omstandigheden en de conditie van PlastiDip beïnvloeden het resultaat van de coating en vallen buiten de verantwoordelijkheid van ClassicInternational. ClassicInternational wijst iedere verantwoordelijkheid voor, tijdens en na het opbrengen van PlastiDip af en aanvaardt geen aansprakelijkheid bij schade.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  15,00 kg