FAQ | Artikelen


Spuitmond spray verstopt?

U heeft een nieuwe PlastiDip spuitbus, die al bij de eerste keer gebruiken verstopt. Dit is altijd het gevolg van het onvoldoende schudden voor gebruik. Vaak merkt men aan het geluid van de kogel in de bus, dat de PlastiDip nog redelijk dik is. Als een nieuwe spuitbus voor gebruik onvoldoende geschud wordt, dan kan deze gelijk tijdens het eerste gebruik verstoppen. Als dat gebeurt is niet alleen het spuitmondje verstopt, maar vaak ook het ventiel in de spuitbus, zodat vervanging van het spuitmondje alleen het probleem niet oplost.

Tip !  Houdt de spuitbus na gebruik op zijn kop en spuit het spuitmondje in korte tijd leeg. Op deze manier kunt u de spuitbus gebruiken totdat deze geheel leeg is. Dit geldt overigens voor alle spuitbussen. Afhankelijk van product moet het spuitmondje regelmatig afgenomen en gereinigd worden.

Verstopte spuitmondjes incl. ventiel/stijgbuis kunnen met PlastiDip thinner/verdunner weer gangbaar gemaakt worden.

Verwijder het spuitmondje van de spuitbus en leg deze enige tijd in een met PlastiDip thinner/verdunner gevulde dop. Zet ook de spuitbus omgekeerd in een dop/bakje met thinner/verdunner. Hierdoor wordt de PlastiDip zowel in de stijgbuis als in het spuitmondje weer vloeibaar. Na reiniging en goed doorblazen functioneert de spuitbus weer als vanouds.

Instructievideo: PlastiDip® embleem/gril
Instructievideo: Maskeren/Afplakken
Hoe wordt de originele Performix PlastiDip® verwijderd?
PlastiDip® spuiten met spuitbus of spuitpistool
Waarom is de laag dof?
Hoeveel PlastiDip heb ik nodig voor een oppervlak?
Wat is de droogtijd voor ReRack?
Is ReRack onschadelijk na droging?
Kan ik PlastiDip verwijderen?