FAQ | Artikelen


Spuitmond spray verstopt?
Instructievideo: PlastiDip® embleem/gril
Instructievideo: Maskeren/Afplakken
Hoe wordt de originele Performix PlastiDip® verwijderd?
PlastiDip® spuiten met spuitbus of spuitpistool
Waarom is de laag dof?
Hoeveel PlastiDip heb ik nodig voor een oppervlak?
Wat is de droogtijd voor ReRack?
Is ReRack onschadelijk na droging?
Kan ik PlastiDip verwijderen?

De originele Plasti Dip® van Performix USA heeft een statische hechting met de ondergrond en kan daarom probleemloos weer worden verwijderd. Het correct voorbereiden van de te bewerken ondergrond is niet alleen een vereiste voor een doeltreffende montage maar ook voor een probleemloze en duurzame statische hechting. Bij voorkeur worden meerdere lagen met tussenpozen over elkaar opgebracht. De lagen die zich vervolgens met elkaar verbinden, kunnen na volledige uitharding als één vel weer worden verwijderd. Hoe dikker de opgebrachte laag Plasti Dip, hoe gemakkelijker weer te verwijderen. Een dun laagje breekt steeds af. Een dun laagje Plasti Dip lost u met Plasti Dip® Thinner op en kan dan met een fiberdoek worden afgeveegd. Gebruik DYC Dip Dissolver voor grote vlakken. Voor imitatie rubber coating, die als Plasti Dip wordt aangeboden kunnen wij geen aanwijzingen geven. Full Dip, Spray Dip, Cool Dip, Car Dip, EURO CRYL, THiS, Motip, Total Dip, Halo EFX en andere Dip varianten zijn géén Plasti Dip®. Plasti Dip® is een wereldwijd geregistreerde merknaam.
 
Wilt u  Plasti Dip® definitief laten hechten, breng dan eerst een laag Plasti Dip® Primer aan. Zie de rubriek voor- en nabehandeling.

Let op ! Dit geldt niet voor HCF. HCF is een acryl op waterbasis; deze hecht al zonder gebruik van PlastiDip Primer sterk aan de ondergrond en kan daarna NIET meer verwijderd worden. Gebruik dus nooit HCF om uw auto tijdelijk te pimpen!