FAQ | Artikelen


Spuitmond spray verstopt?
Instructievideo: PlastiDip® embleem/gril
Instructievideo: Maskeren/Afplakken
Hoe wordt de originele Performix PlastiDip® verwijderd?
PlastiDip® spuiten met spuitbus of spuitpistool
Waarom is de laag dof?
Hoeveel PlastiDip heb ik nodig voor een oppervlak?

Een Plasti Dip® blik met 429 ml inhoud dekt ca. 0,46 m2 bij een laagdikte van 0,245 mm.
Een Plast Dip® spuitbus 325 ml spray zal bij een laagdikte van 0,127 mm ca. 0,56 m2 dekken.
Met een Plasti Dip® gallon blik (3,79 L) kunt u bij een laagdikte van 0,381 mm ca. 2,79 m2 behandelen.

Plasti Dip® heeft een statische hechting en wordt in tussenpozen van ca. 20-30 min. in meerdere lagen aangebracht. De lagen verbinden zich tot één vel, dat na ca. 4 uur volledig is uitgehard. Het correct voorbereiden van de te bewerken ondergrond is niet alleen een vereiste voor een doeltreffende montage maar ook voor een probleemloze en duurzame statische hechting. De ondergrond dient schoon, geheel vetvrij en droog te zijn. Vermijdt spuiten in een omgeving met een hoge vochtigheid. Het oppervlak wordt dan dof.

Om een personenauto volledig te dippen wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van een airless spuitpistool. Voor een middenklasse personenauto zijn 2 gallons onverdunde Plasti Dip®, maximaal 1:1 verdund met 2 gallons  Plasti Dip® Thinner, voldoende om deze volledig dekkend te kunnen dippen. (1 gallon=3,79 liter) Tijdens het aanbrengen verdampt de thinner en blijft de Plasti Dip® als coating achter. Volledige uitharding treedt op na ca. 4 uur droogtijd bij een omgevingstemperatuur van ca. 20 graden Celsius.

De veelgevraagde kleuren zwart en wit zijn ook in spuitbare vorm (sprayable) leverbaar. Deze zijn reeds in de verhouding 1:1 gemengd. Voor een middenklasse personenauto zijn dan 4 Gallons sprayable nodig voor volledige dekking.

Om de vier velgen van een auto met Plasti Dip® te voorzien is meestal één spuitbus per velg voldoende. Een en ander is mede afhankelijk van de diameter en het oppervlak c.q. aantal spaken.

Wat is de droogtijd voor ReRack?
Is ReRack onschadelijk na droging?
Kan ik PlastiDip verwijderen?